В Європі дуже велика різноманітність хлібів, а також історій та традицій.
Різноманітність в першу чергу пов’язана з зерном, яке росте в даному регіоні (пшениця або жито).
Як відомо чим тепліше тим краще росте пшениця, а чим холодніше тим краще росте жито, таким чином видно що чим північніше тим більше в складі хліба жита.
На графіку зазначено напрямок росту житнього борошна в складі хліба. Чим північ і на схід, тим більше житнього борошна в хлібі. Наприклад, на півдні України люблять пшеничний хліб, а на півночі більш житній.
В Італії пшеничний хліб, а в скандинавських країнах житній. Єдине що пов’язує хліб Європи це те, що вони виробляються традиційним тістоведення на заквасках і на холодних опарах, або ж з довгим бродінням.
Слідкуйте за новинами та подіями Bakery HUB та будьте завжди в епіцентрі хліборекарського ремесла!